Moja cesta ku sviečkam a sviečkovaniu

 

 Môj príbeh

 Vstávam skoro ráno, som ranný typ. Vychutnávam si kávu a švitorenie vtáčikov, ktorí vítajú slnko. Pozriem očkom na plán dňa a ľahko sa pousmejem. Dnes je jeden z tých dní, ktoré mám veľmi rada. Prídu dievčatá. Aj prvé ranné lúče sa pridávajú k dnešnému dňu a svojou zvedavosťou presvetľujú izbu s tušením nových zážitkov s nimi. Teším sa, dievčatá  sú vždy zárukou nových príbehov,  ktoré spolu znovu zažijeme. Som osudu vďačná, že nás zoznámil a s ich pomocou som sa vrátila k svojmu zdraviu, energii a optimizmu. Nebolo tomu vždy tak.
 
 

Keď vás osud nasmeruje

Popíjam kávu v tichu domu a v myšlienkach sa vraciam 9 rokov dozadu. Bol august, krásne teplé leto v plnom prúde. Sedím v kuchyni pri stole, neschopná tešiť sa z mojich detí, ktoré sa mi hrajú pri nohách a ukazujú čo všetko sa naučili skladať z papiera. Uvedomujem si, že je niečo zle. Ja, čo som nebola chorá od svojich dvadsiatich rokov a som najzdravší človek v štáte. Ja, čo som stála 4x v rade na optimizmus, ja, ktorá má rýchlosť raketoplánu, ja, ktorej iných sto percent je mojich dvadsať, sedím  v auguste na stoličke v kuchyni plnej riadu a je mi všetko jedno! Verdikt? Borelióza, osem rokov stará, začínajúca nefropatia obličiek, ložiská vo vrchnej sánke pod zubami, s tým spojená paradentóza. Svet sa mi zastavil. Prognóza? „Máte pár rokov, potom pravdepodobne skončíte na dialýze a zuby musia von“. Hneď som „zapla“. V žiadnom prípade!  Prvé čo mi preletelo mysľou bolo, že toto mojim deťom nespravím. Ja sama som ostala bez maminy, keď som mala  štrnásť rokov. Motivácia dosť silná na to, aby sa človek zmobilizoval. 

 Nasmerovaná

V tom čase som už robila šiesty rok terapeutku so zameraním na  psychosomatiku, /etikoterapia/, chorôb metódou príčin a následkov a výživové poradenstvo. Rokmi som si vypracovala  svoj vlastný postup riešenia chorôb alternatívnymi postupmi, ale sebe som pomôcť nevedela. Osud mal plán.

 

Stretnutie s dievčatami 

Osud mal som mnou plán  a zoznámil  ma, vďaka kamarátke, s dievčatami. Takto  familiárne volám terapeutické sviečky. Dovtedy som o tejto technike sviečkovania  nevedela a ani nepočula. Prvé „sviečkovanie“ mi urobila kamarátka. Terapia bola pre mňa veľkým prekvapením. Rozjasnilo sa mi a úľava, ktorú mi sviečky priniesli bola ohromujúca. Rozhodla som sa hneď v tej chvíli. Toto chcem robiť! Postupne terapie sviečkami pomohli zharmonizovať obličky a  pomáhali celému organizmu pri liečbe a regenerácii. Obličky sa zachránili  a sánková kosť prestala ustupovať. O pár zdravých zubov som prišla, ale nie o všetky.  Vraví sa, že keď je žiak pripravený, učiteľ sa nájde a  našiel sa aj pre mňa. Intenzívne som začala študovať všetko okolo terapeutických sviečok a môj život sa zmenil vo všetkých smeroch. Deti vyrástli, dospeli a dočkala som sa aj vnúčat
 

 Dievčatá sú tu

Myšlienky ruší zvonček , ja sa vraciam do reality a pociťujem radosť. Dievčatá sú tu. Otváram krabicu, slnečné lúče v izbe podporujú magickú vôňu sviečok. Nadychujem ich vôňu do plných pľúc a v tej chvíli presne viem, ktoré sviečky  dnes pôjdu ktorému z mojich dnešných klientov a kam ich  priložím.

 A už pracujeme 

 Neskôr večer, v tento deň, čítam sms ku  od vďačnej maminky jedenásť ročnej Danielky. “Ďakujeme, Danielka sa už smeje“. Boleli  ju tri dni ušká a nespala, lieky zabrali len na pár hodín. Dievčatko je veľmi zodpovedné a aj napriek bolesti ušiek si chce plniť všetky svoje povinnosti. Danielka prišla aj s maminkou a hneď od prvej chvíle je jasné, že veľmi trpí. Volím farbu a veľkosť  sviečok, dievčatko dávam ležať na bok a sviečku prikladám na lícovú časť tváre. Za pár chvíľ počujeme ako Danielka chrápe. Sme nadšené a hlasno sa smejeme. Tak dnes to bolo rýchle. Prvá sviečka dohorela a my otáčame Danielku na druhý bok. Vôbec sa nenechá rušiť a pochrapkáva si ďalej. Sviečkujem druhé uško, dieťa spí. Spala hodinu a aj po hodine sme ju ledva zobudili.
 

 

Pomôžte si sami

 Presne takéto situácie ma priviedli k myšlienke napísať e-Book. Situácie, keď nemusíte čakať na termín a viete si pomôcť  sami, v domácom prostredí. Postup techniky sviečkovania a možnosti využitia terapeutických sviečok, ako aj ich  výber a výber miesta kam ich prikladať, kedy a prečo, som pre Vás spísala. Staňte sa terapeutom sami sebe. V e-booku nájdete všetko o terapii sviečkami, čo som za 8 rokov odpozorovala  s prácou s nimi sa naučila. Tento e-book vám bude  sprievodcom, pomocníkom a inšpiráciou pri použití terapeutických sviečok v domácom prostredí.